Meeting Date & Time: February 26 Meet	, 2025; 5:00PM - 7:00PM	Meeting Location: Virtually, via Google
Members: Stephen Rees, Chair James McTague Mark Minenko Darren N. Wagner	John Beamish Elizabeth Cytko John Budinski	Kyle Schole Vanessa Zembal Michael Aytenfisu
Regrets: Councillor Sarah Hamilton	Harrison Sheremeta, Vice Chai	r Kathryn Ivany, City Archivist

Guests: Donna Coombs-Montrose, Historian Laureate Marco Melfi, Heritage Places Strategies Project Manager Anjali Varghese, Garneau Community League President

Support Staff: Mitchell Norenberg, EHB Coordinator Sydney Gross, Heritage Planner

David Johnston, Heritage Planner

Agenda Item **Description/Actions: Date Due** Responsible Time/Item 1. Welcome & 5:00-5:05 - The Edmonton Historical Board acknowledges the Steve **Territorial** traditional land on which we reside is in Treaty Six (5 mins) Acknowledgement Territory. We would like to thank the diverse Indigenous Peoples whose footsteps have marked this territory for centuries, such as Nêhiyawak (Cree), Dené, Anishinaabe (Saulteaux), Isga



Board Meeting

ale

Kathryn Ivany, City Archivist

AGENDA

	Nakota (Nakota Sioux), Niitsitapi (Blackfoot), and Métis– Region 4 peoples. We acknowledge this as the home of one of the largest communities of Inuit south of the 60th parallel. It is a welcoming place and a gathering place for all peoples who come from around the world to share Edmonton as a home.			
2. Approvals				
	- Agenda. - EHB Board meeting minutes: <u>January 22, 2025</u> .	Steve	5:05-5:06 (1 min)	
3. Reports & External Updates				
a. Chair Report & Update	- Garneau Community League	Steve	5:07-5:17 (10 mins)	
b. Council Liaison Report	- Nothing to report.	Councilor Hamilton	5:18-5:28 (10 mins)	
c. Heritage Unit Report	- Heritage Conservation Unit <u>report</u> .	David/ Sydney	5:29-5:39 (10 mins)	
d. Naming Committee	- Motion to reappoint Harrison as representative to the Naming Committee for the 2025-26 term.	Steve	5:40-5:50 (10 mins)	
e. Historian Laureate Report	- Black History Month - Feb 13th, 6-7 PM - Royal Alberta Museum - <u>interactive performance</u> of history.	Donna	5:51-6:01 (10 mins)	
f. City Archivist	- Nothing to report.	Kathryn	6:02-6:12 (10 mins)	
4. Committee Reports & Requests for Decision				
a. Historic Plaques Committee	- Revillon/Boardwalk Building is able to host the Plaques Ceremony.	Elizabeth	6:13-6:23 (10 mins)	
b. Historic Resources Review Panel	- Motion to add the Newson Residence (8519 - 19 Ave) to the Inventory of Historic Resources.	James	6:24-6:34 (10 mins)	

c. Policy & Planning Committee	- No meeting this month.	Mark	6:45-6:55 (10 mins)
d. Engagement	- No meeting this month.	Chairs of	6:26-6:27
Committee		Committee	(1 mins)
5. Other Business			
a. Administrative Support	- Annual Report <u>Draft</u> - 2024-2025 Budget <u>Comparison/Planning</u>	Mitchell	6:38-6:48 (5 mins)
6. Roundtable and Conclusion		6:49-7:00	
			(11 mins)
a. Roundtable		Steve/All	
b. Action Items		Steve/All	
c. Next Meeting	- March 26, 2025 at 5:00PM - virtual.	Steve/All	
7. Adjournment			