

## BOARD

**Board Meeting** Meeting Date & Time: March 22, 2023; 5:00PM - 7:00PM Meeting Location: Virtually via Google Meet

## Members:

Stephen Rees, Chair	Shalene Williams, Vice Chair	Elyse Abma-Bouma	
John Beamish	Joshua Budinski	Elizabeth Cytko	Carrie-Ann Lunde
Kokulan Mahendiran	James McTague	Harrison Sheremeta	Cindy Yan

## Guests:

David Johnston, Principal Heritage Planner Omar Yaqub, Historian co-Laureate Jared Althouse, Graduate Heritage Planner Cheryl Whiskeyjack, Historian co-Laureate

**AGENDA** 

## Support Staff: Sonia Caligiuri, EHB Admin Kathryn Ivany, City Archivist

Agenda Item	Description/Actions; Date Due	Attachment(s)	Person(s) Responsible	Time/Item
1. Welcome & Territorial Acknowledgement	The Edmonton Historical Board acknowledges the traditional land on which we reside is in Treaty Six Territory. We would like to thank the diverse Indigenous Peoples whose footsteps have marked this territory for centuries, such as Nêhiyawak (Cree), Dené, Anishinaabe (Saulteaux), Isga Nakota (Nakota Sioux), Niitsitapi (Blackfoot), and Métis– Region 4 peoples. We acknowledge this as the home of one of the largest		Stephen	5:00-5:05 (5 mins)

2. Approval of Agenda	communities of Inuit south of the 60th parallel. It is a welcoming place and a gathering place for all peoples who come from around the world to share Edmonton as a home.		Stephen	5:05-5:06 (1 min)
3. Consent Agenda	-EHB minutes- February 22, 2023 -Naming Committee- January minutes	Consent agenda items	Stephen	5:06-5:07 (1 min)
4. Reports & External Upo	lates	Į	Į	
a. Chair report & update	-Strategic Planning Session follow-up		Stephen	5:07-5:32 (25 mins)
b. Heritage Unit Report		<u>Unit Report</u>	David	5:32-5:52 (20 mins)
c. Naming Committee			Carrie	5:52-5:57 (5 mins)
5. Committee Reports &	Requests for Decision			
a. Policy & Planning Committee	Motion: That Curio Studio be selected to carry out the work for graphic design of the "Heritage Preservation and Climate Change Information Guide" for the amount of \$1,549.80.	<u>Briefing Note</u>	Harrison	5:57-6:07 (10 mins)
b. Historic Plaques Committee	EHB event: Historic Festival and Doors Open		Elizabeth	6:07-6:17 (10 mins)
6. Other Business		•	•	
a. Administrative Support	Architectural Heritage Website analytics	<u>Analytics</u>	Sonia	6:17-6:22 (5 mins)
7. Roundtable and Conc	lusion			
a. Roundtable b. Action Items			Stephen/All Stephen/All	6:22-6:27 (5 mins)

c. Feedback & Next Meeting		Stephen/All	
8. Adjournment		Stephen	

Next Meeting: April 26, 2022 at 5:00PM, location TBD