



Board Meeting

Meeting Date & Time: February 22, 2023; 5:00PM - 7:00PM Meeting Location: Virtually via Google Meet

Members:

Stephen Rees, Chair	Shalene Williams, Vice Chair	Elyse Abma-Bouma	
John Beamish	Joshua Budinski	Elizabeth Cytko	Carrie-Ann Lunde
Kokulan Mahendiran	James McTague	Harrison Sheremeta	Cindy Yan

Guests:

David Johnston, Principal Heritage Planner Councillor Anne Stevenson Jared Althouse, Graduate Heritage Planner Alain Humura, Ujima Fellowhip participant

Support Staff: Sonia Caligiuri, EHB Admin Kathryn Ivany, City Archivist

Agenda Item	Description/Actions; Date Due	Attachment(s)	Person(s) Responsible	Time/Item
1. Welcome & Territorial Acknowledgement	The Edmonton Historical Board acknowledges the traditional land on which we reside is in Treaty Six Territory. We would like to thank the diverse Indigenous Peoples whose footsteps have marked this territory for centuries, such as Nêhiyawak (Cree), Dené, Anishinaabe (Saulteaux), Isga Nakota (Nakota Sioux), Niitsitapi (Blackfoot), and Métis– Region 4 peoples. We acknowledge this as the home of one of the largest		Stephen	5:00-5:05 (5 mins)

2. Approval of Agenda 3. Consent Agenda	communities of Inuit south of the 60th parallel. It is a welcoming place and a gathering place for all peoples who come from around the world to share Edmonton as a home.	Consent	Stephen Stephen	5:05-5:06 (1 min) 5:06-5:07
		agenda items		(1 min)
4. Reports & External Upc	lates		-	
a. Chair report & update	 -Motion: EHB rep to Naming Committee for 2023-24 term -Motion: 2022-23 EHB annual report attachments: 1: activities; 2: workplan; 3: Budget -Motion: 2022-2023 Historians Laureate annual report to be submitted to Council as an attachment to the EHB's -Strategic Planning Session update -Ujima Fellowship Program: Alain's last meeting 	2022 Annual Report	Stephen	5:07-5:27 (20 mins)
b. Heritage Unit Report		<u>Unit Report</u>	David	5:27-5:42 (15 mins)
c. Naming Committee	Poquesta for Decision		Carrie	5:42-5:47 (5 mins)
5. Committee Reports & I a. Policy & Planning Committee			Harrison	5:47-5:52

				(5 mins)	
b. Historic Plaques	Motion: 2022 Plaque texts	2022 Plaque	Elizabeth	5:52-6:02	
Committee		information		(10 mins)	
6. Other Business		•	•	-	
a. Administrative			Sonia	6:02-6:03	
Support				(1 min)	
7. Roundtable and Conclusion					
a. Roundtable			Stephen/All	6:03-6:08	
b. Action Items			Stephen/All	(5 mins)	
c. Feedback & Next			Stephen/All		
Meeting					
8. Adjournment			Stephen		

Next Meeting: March 22, 2022 at 5:00PM, location TBD